Предаването се завръща във вида, в който го познават поколения българи

Едно от най-успешните и доказали се имена в българската журналистика – Кеворк Кеворкян, ще възроди легендата „Всяка неделя” в ефира на Нова ТВ в началото на септември.

 

Предаването, утвърдило се през годините като истинска институция, ще се завърне на екран във вида, в който го познават поколения българи.

 

Както преди години, зрителите отново ще могат да гледат емблематичната рубрика „Събеседник по желание”, както и другата запазена марка – телемостове от различни краища на света. Те ще си припомнят и характерните за предаването провокативност, динамика, задълбоченост и не на последно място – неподражаемия стил на неговия водещ.

 

За автентичното усещане ще допринесе и студиото, което напълно ще запази оригиналния си дизайн. Без промяна ще бъдат графичният облик, музиката и разбира се, денят и часът на излъчване – всяка неделя от 17.00 до 19.00 ч. Продуцент на предаването ще бъде „Междинна станция”.

 

В тоталитарните години „Всяка неделя” бе най-яркият социален отдушник на телевизионната публика – тя бе наричана „Следобедната църква на българския народ”. Спирана бе няколко пъти.

 

В нея се разгоря един от най-големите медийни скандали изобщо в Източния блок – след интервюто на Кеворкян със съветския академик Николай Амосов, който отрече един от основните постулати на комунистическата идеология. Програмата окончателно бе спряна през юни 1989 г., но бе възстановена веднага след промяната на 10 ноември същата година.

 

Третото й издание през годините 2000 – 2005 година също беше несъмнен лидер в областта на публицистиката. През всичките години на съществуването си предаването винаги е било територия на свободното слово и новаторските експерименти. В множество проучвания, правени през годините, „Всяка неделя” и нейният водещ бяха посочени от зрителите като най-успешната програма и най-успешния водещ.

 

Сега Нова ТВ връща на зрителите това забележително предаване, като го прави част от своята програма.