Съседите най-сетне събрали кураж да се обадят в полицията

5-годишно дете от Съединение е било системно малтретирано от баща си. Той е задържан от полицията и му е повдигнато обвинение. Съседите най-сетне събрали кураж да се обадят в полицията.

 


„Третира го както си иска. То даже не може да говори както трябва. Третира го като бездомно куче”, разказа съседът Стойно Мурджев.

 

Полицаите реагирали веднага на сигнала. Открили 5-годишния Рангел на двора гол и бос, завързан за метален стълб. Бащата обяснил, че оставил сина си така около два часа, като преди това го набил с пръчка. Бабата твърди, че е заради пари - детето загубило 100-те лева аванс на баща си.

 


„Заради парите. Загубило ги и заради това. Той си е взел аванса за месеца. Дал ги е на нашето. Нашето ги е дало на друго дете, така подслушвам”, обясни бабата Петруна Дончева.

 


За момчето се грижела баба му. Бащата работи в кравеферма. Детето живее бедно. Казва, че има две сестрички. Майка им ги изоставила преди три години и заминала да работи в Кипър.

 


Сега момченцето е настанено в Кризисния център и е под закрилата на соцалните служби.

 


„Детето се чувства добре. Прегледано е. Има белези по ръчичките, където е било вързвано. Чувства се спокойно. Тук е защитено и с него започва работа психолог”, заяви Надя Танева, директор на „Социално подпомагане“ - Пловдив.

 


Бащата е задържан за 72 часа. Той е известен на  полицията. Дори в момента изтърпявал пробация за кражба. Ако бъде осъден за малтретирането на детето си, може да получи от 3 до 12 години затвор.

 


Репортер: Благой Бекриев

 

Мненията на зртителите по темата - във видеото