С годините актьорът се превърна в истинска легенда в Холивуд

Гладко избръснат, в семпла светлосиня тениска, черно яке и панталони цвят каки, Робърт де Ниро пристигна на летище София. Той мина покрай журналистите и феновете, все едно се разхождаше сред цветя на пуста есенна поляна. А те очакваха звездата в продължение на цели 15 часа...


След като великият актьор излезе от ВИП залата на аеропорта, единствената дума,която отрони беше „Здравейте”.


Де Ниро е играл умопомрачен шофьор на такси, татуиран бивш затворник с отмъстителни фантазии, няколко босове на мафията и анимирани акули, но това, което наистина смразява кръвта на журналистите, е когато големия Боб, както го наричат най-близките му приятели, дава интервю. Холивудските хроникьори разказват легенди за тези моменти. От това, че може да отговаря едносрично, без чувство за хумор, до това да е сърдит, раздразнен или просто скучен. А и в повечето случаи неговите сътрудници предупреждават: не задавайте на Де Ниро въпроси, на които се отговаря с „да” и „не”, защото той ще направи точно това.


Един от най-големите играчи в лудия свят на Холивуд в последните 40 години има иконичен статус.


С два Оскара, Робърт Де Ниро често е наричан наследник на Марлон Брандо. Човекът, който на 10 искаше да стане милионер или отшелник, се превърна в икона на киното. Баща, съпруг и любовник на супермодели като Наоми Кембъл, винаги е държал личния си живот извън светлината на прожекторите.


Това, за което наистина говори трудно е неговият баща. Той напуска семейството, когато малкият Робърт е едва на две годинки. След развода със съпругата си, известният художник се впуска в авантюри с Тенеси Уилямс и Джаксън Полък. Въпреки това, до смъртта му през 1993 г., Робърт поддържа връзка с него.


Това, за което актьорът обожава да говори, е родният му Ню Йорк. И до днес звездата живее в Голямата ябълка и с усмивка казва, че ходи до Лос Анджелис, само ако му плащат.


Екипът на ВИП Новините изчисли, че ако днес Робърт де Ниро реши да изгледа всичките филми, в които е участвал, ще са му нужни най-малко 13 денонощия без да мигне.


Тези, на които той се възхищава в киното, са Марлон Брандо, Монтгомъри Клифт, Барбара Харис и Грета Гарбо. В списъка на отличниците големия Боб добавя с годините още няколко имена - Мерил Стрийп, Леонардо ди Каприо, Мат Деймън, Шон Пен и Филип Сиймур Хофман.


За да изиграе младия Вито Корлеоне в „Кръстникът 2“, той научава перфектно сицилиански диалект. За да придобие свирепия вид на маниакалния убиец Макс Кейди в „Нос Страх“, си изпилва зъбите. Носи специално направено сребърно бельо в „Недосегаемите“, за да се движи толкова елегантно, колкото героят му – самият Ал Капоне. Храни се само със свинско, за да качи рекордните 30 килограма за ролята на Джейк ла Мота в „Разяреният бик“. А сред най-големите слухове в киното за него са, че е играл руска рулетка преди да снима „Ловецът на елени“ и сам е изпадал в кома за ролята си на психично болен в „Пробуждане“.


Малко знаят, че репликата от „Шофьор на такси“: „На мен ли говориш?”, я няма в оригиналния сценарий, а е просто случайна импровизация на актьора.


Снимал е осем филма със Скорсезе и все още мечтае за роля в негова лента.


Де Ниро пристигна в София, за да снима филм, заедно с Джон Траволта. Главната локация, на която двамата ще работят е в киноцентърът „Бояна”. Предвиден е и сет за външни снимки.


Историята, разказана във филма, среща двама ветерани от войната в Босна. Болезнени спомени и стари сметки за уреждане лежат в основата на сюжета.


Робърт де Ниро влиза в образа на  американеца Бенджамин Форд, а Траволта се превъплъщава в сърбина Емил Ковач.


Очаква се двете звезди да отпътуват от България в четвъртък, късно през нощта.