Това е вторият изгорял автомобил за последните 10 дни в града

Лек автомобил "Смарт" изгоря през изминалата нощ в Казанлък. Сигналът за инцидента е подаден около 01:30 часа сутринта. Извършен е оглед, а причините за пожара се изясняват.

Това е вторият изгорял автомобил в рамките на 10 дни в града.

Припомняме ви, че през изминалата седмица в София също бяха регистрирани 9 палежа на автомобили. Последният палеж стана в нощта на четвъртък срещу петък в ж.к. "Младост".

От края на миналата година в столицата бяха опожарени над 70 автомобила, а в страната над 80.

Палежите на автомобили в столицата започнаха в края на миналата година. Задържани бяха трима души - Владислав Николов – Куката, който бе обвинен за палежа на три коли в квартал "Западен парк", Юлиян Ковачки - за палежа на коли в "Младост" и "Хаджи Димитър" и Радослав Стоянов, пуснат под парична гаранция от 1700 лева, който беше обвинен за палеж на кола на ул. "Кукуш" в жк "Захарна фабрика".

Владислав Николов също бе пуснат на свобода. Единствено Ковачки остана в ареста. Той бе заподозрян за палежа на 13 автомобила в столичния квартал "Младост" и "Хаджи Димитър". По-късно САС измени мярката му с най-леката "подписка". Няколко месеца по-късно Ковачки, който е криминално проявен, бе арестуван отново, но този път за хулиганство, след като агресивно потроши килията си в 7 РПУ и заплаши полицаи, че ще ги запали.