Нова ТВ научи, че сслед освобождаването на директора се очакват масови оставки в института

 

Нарушенията в „Пирогов” достигат до 700 хиляди лева. Това съобщи здравния министър Десислава Атанасова. Констатациите са на Държавната финансова инспекция, но още преди няколко месеца медицинския одит към здравното министерство също посочи множество нарушения на болницата. 
 
Фактът, че едва сега се стига до уволнението на директора - проф. Димитър Раденовски, Атанасова коментира с думите, че е трябвало да се потвърдят нарушенията.
 
Актовете могат да бъдат в границите до 100 хиляди лева, а нарушенията които са установени са на стойност около 700 хиляди лева, обясни здравният министър.
 
„Очаквах констатациите да се потвърдят и те се потвърдиха. Ако не се бяха потвърдили констатациите на инспектората решението нямаше да е такова, каквото е в момента. Именно защото искам болница да е стабилна, да няма спекулации, че това е проверка, която цели смяната на изпълнителния директор или се руши авторитета на института  - чаках да се потвърдят констатациите от още един проверяващ орган”, поясни Десислава Атанасова.
 
Преди минути, Нова ТВ научи, че се очакват масови оставки в институт „Пирогов”.
 
Опитите на Новините на Нова да се свържат с проф. Димитър Раденовски засега остават без успех.
 
Подробности по темата очаквайте в централната емисия на Новините на Нова в 19 часа.