От БСП пък поискаха оставката му

Извинявам се за това, което казах и се надявам, че ще го приемете”. Това заяви министърът на финансите Симеон Дянков по повод обидата, която хвърли снощи към депутатите от опозицията, като каза, че „част от опозицията вече е пияна, така че не могат дори да си вдигат ръцете".
 
Тази сутрин заседанието на парламента беше прекъснато поради безредици, породени от вчерашното изказване на Дянков. От опозицията поискаха той да бъде отстранен от заседанието. За предложението да бъде отстранен гласуваха 113 народни представители, 33 бяха „за”, 76 „против” и 4 гласуваха „въздържали се”.
 
След това последваха викове "Оставка" и от сектора на "Коалиция за България" започнаха да тропат с крака, което министър Дянков прие с усмивка.
 
Депутатът Петър Курумбашев заяви, че "от човек, който се е обявил за Брад Пит и който ще пляска руснаците, този тон не е подходящ".
 
Мая Манолова пък каза, че поведението на Дянков е обидно за българския парламент. "Дянков си позволи, след като мълча в пленарна зала повече от 13 часа, да прави коментари отвън, зад гърба на народните представители", посочи Манолова.