Жителите на Бисер се надяват оттук насетне хубавите моменти да са повече от лошите...

В новите къщи в харманлийското село Бисер за първи път ще бъде посрещната Коледа. 10 месеца след наводненията през февруари, в селото няма хора без дом и всички ще посрещнат празниците на топло.

В навечерието на Коледа екип на Нова ТВ идва на гости на семейство Васеви – Еленка и Васил бяха първите, които ви показахме на 6 февруари. Тогава те не изгубиха къщата си, но дни по-късно тя беше съборена, след като комисия прецени, че щетите са много. Точно това е и най-тежкият момент за семейството.

10 месеца след бедствието семейството е в нова къща. Въпреки че винаги ще си спомнят лошите моменти, се надяват оттук нататък хубавите да са повече.

За Бъдни вечер Васеви няма да слагат богата трапеза. Приготвили са питка от магазина за коледарите, а самите те по-скоро ще се радват на телефонното обаждане на децата си от Германия. Надяват се, че празниците ще сближат отново хората в Бисер, които се изпокараха заради помощите в селото.

32 къщи в Бисер са построени напълно, 2 са в строеж, а други 14 ще бъдат вдигнати догодина. Институциите са доволни от това, което беше свършено тук за 10 месеца.

Докато чакат селото да бъде възстановено напълно, в Бисер хората са на топло. Фургоните, които приютиха останалите без дом вече са празни.

Първа Бъдни вечер след труса в Перник

В навечерието на празника наш екип проследи и подготовката за него в един град, който пострада много през годината – Перник. В дома на едно пернишко семейство е репортерът на Нова ТВ - Яна Николова.

Повече гледайте във видеото.

Репортери: Димитър Иванов и Яна Николова