Някои продавачи задържат цените, за да не изгонят клиентите

Средно с между 1,50 лв. и 2 лв. е поскъпнало месото за тази Нова година. Това обаче не плаши хората, които са решили за празничната трапеза да сложат на масата печено. Много често  вместо традиционната свинска пържола, хората избират агнешко или пуйка.

В някои магазини продавачите се опитват да задържат цените като миналогодишните, за да не изгонят клиентите.

Българското месо държи по-висока цена в сравнение с вносното. Продавачите обясняват тази тенденция с това, че българското месо е по-скъпо, докато вносното е замразено.

Някои от продавачите отбелязват, че по-възрастните им клиенти предпочитат промоциите и акциите в по-големите магазини особено тази година, защото не са получили коледни надбавки.

Повече по темата ще намерите във видеото.

Репортер: София Стойчева