Вавринка направи всичко възможно, но Джокович не се предаде

Новак Джокович бе на ръба на изненадваща загуба в мача си от осминафиналите на Australian Open срещу Станислас Вавринка. Сърбинът обаче показа, защо заема позицията на №1 в света на тениса. След пет часа непрестанна битка двукратният шампион от последните две години в Мелбърн успя да спечели с 1:6, 7:5, 6:4, 6:7, 12:10.

С днешния си триумф Ноле увеличи серията си на 15 поредни четвъртфинала на турнири от Големия шлем, което му отрежда второто място по този показател. Категоричен лидер е Роджър Федерер с общо 34 четвъртфинала.

За Джокович успехът бе 11-ти пореден срещу Вавринка. Все пак швейцарецът излизе с достойнство от този мач, най-малкото, защото създаде неповторими емоции за привержениците на спорта. За пореден път той блестеще с уникална игра от бекхенд с една ръка, а от статистическа гледна точка Вавринка успя да сложи край и на серията от 10 поредни загубени сета срещу сърбина.

За Джокович пък това бе първи мач от турнирите на шлема, в който му се наложи да играе дълъг пети сет. Следващият съперник на световният №1 ще бъде чехът Томаш Бердих, който по-рано днес елиминира Кевин Андерсън с 6:3, 6:2, 7:6