Кристияно Роналдо вкара два за победата 5:0 като гост

Реал Мадрид унизи Валенсия, като го победи с 5:0 на неговия стадион в мач от 20-и кръг на Примера дивисион. Двата тима се срещат отново тази седмица в реванш от турнира за Купата на краля, но Валенсия едва ли ще има голямо самочувствие.

Мадрид чани тотално надиграха съперника си през първото полувреме, когато паднаха и петте гола. Гонсало Игуаин откри резултата в 9-та минута. В 35-та минута Кристиано Роналдо аистира на Анхел ди Мария за втория гол, а малко след това сам отбеляза третия.

В 40-та минута Роналдо отбеляза още един гол, а точно преди почивката Анхел Ди Мария вкара петия гол. От Реал решиха, че няма смисъл да унижават повече съперника и не вкараха голове през втората част. Така те останаха на един гол от това да изравнят най-голямата си победа като гост в историята на първенството (два пъти с шест гола разлика, и двата срещу Сарагоса).

Кристияно Роналдо вече има 130 гола в 120 мача. За 49-и път португалецът вкарва поне две попадения в една среща за мадридчани като има 15 хеттрика. Роналдо има 30 гола вече този сезон - 18 в първенството, шест - в Шампионската лига, четири - за Купата на краля и две - за Суперкупата. Като цяло в кариерата си Роналдо е отбелязал 299 гола и само един го дели от кота 300.

Това бе втора поредна победа за Реал, след като през седмицата белите победиха с 2:0 за Купата. Идната сряда е реваншът. Благодарение на днешния успех пък, тимът на Жозе Моуриньо се приближи на 15 точки до лидера Барселона.