Холандецът подписа за три години и половина с турския гранд

Уесли Снайдер вече е играч на Галатасарай. Това обявиха от турския клуб снощи. Холандецът се е разбрал с тима от Истанбул и ще играе там в следващите три години и половина. Още преди седмица Галатасарай се договори с Интер за цената на футболиста, но трябваше да уточни условията по договора с халфа.

 

Интер ще прибере около 10 млн. евро за трансфера на Снайдер, който бе част от отбора, спечелил требъл за клуба през 2010 г. Снайдер не е играл вече повече от два месеца, след като отказа да подпише нов контракт с нерадзурите с намалена заплата.

 
Според пресата Снайдер ще бъде представен официално в понеделник. В неделя халфът обядва с президента на Интер Масимо Морати и това явно помогна за осъществяването на трансфера.
 
"Чувствам се облекчен след това решение. Чувствам се добре и вече мечтая да играя за Галатасарай. Ще трябва да науча турски. Ентусиазиран съм да отида в Турция и ще дам най-доброто от себе си. Разбрах, че много хора ме очакват в Истанбул, знам, че там феновете са фантастични", заяви Снайде пред телевизията на Галатасарай.
 
"Знам много за отбора на Терим, който направи много голяма кариера навсякъде, където е работил. Нямам търпение да се срещна с него", допълва Снайдер.
 
Според пресата той ще получава по 5,2 млн. евро на година, плюс бонус от 25 000 за всеки изигран мач.