Малобройни шествия се проведоха в някои от по-големите градове на страната...

От началото на април ще се повишат доходите на пенсионерите. От 8 април започва изплащането на по-високите пенсии. Увеличението ще засегне 2 200 000 души. Минималната пенсия става 150 лева, а максималната 770 лева.

 

В 22-е области на страната днес има предупреждение за силен вятър. Очаква се в следобедните часове в Западна България да превалява дъжд, на места с гръмотевици. 

 

Малобройни шествия се проведоха в някои от по-големите градове на страната. Около 100 души излязоха на неделния протест във Варна с искане на оставка на общинските съветници. В Бургас около 30 души се включиха в поредния общонационален протест. Недоволството не е насочено само срещу монополите.

 

Католическият свят отбелязва Възкресение Христово. Близо 200 000 вярващи се събраха на площада „Свети Петър” в Рим, за да посрещнат папа Франциск. Той отслужи първата си пасхална служба и даде благословията си за града и света.

 

Предприятията в Северна Корея минаха на военен режим на работа. Взети са всички мерки за защита на предприятията от нападения на авиацията на противника, съобщи държавната информационна агенция.

 

Подробности по тези теми гледайте във видеото.


Не пропускайте и Новините на Нова в 19 часа.