Те оттеглиха доверието си от Меглена Кунева за това, че листите не са подредени по регионален принцип

Скандал разтресе партията на Меглена Kунева месец преди изборите. 

 

Близо 1800 членове на Движение „България на гражданите“ от Пловдив и областта напуснаха партията. Те оттеглиха доверието си от Меглена Кунева за това, че листите не са подредени по регионален принцип, така както било обещано и заради пренебрегването на местните структури в предстоящите избори.

 

Над 500 души от градската и общинската структура на  партията публично върнаха членските си карти на 31 март и заявиха, че не вярват на политическия проект на Меглена Кунева. Напускат обидени, защото в листите фигурират имена, недопринесли с нищо за развиване на партията.

 

Недоволните посочиха, че от Пловдив не е издигната нито една номинация в листите и че в тях са спуснати хора, които са били чиновници по време на Тройната коалиция и Сакскобургготски. 

 

Областният координатор на партията Дани Каназирева, която преди две години скандално напусна редиците на ГЕРБ, сега излиза и от проекта на Кунева. По думите й не защото не видяла името си в листата, а защото не искала да участва в поредната лъжа.

 

От местната централа на партията заявиха, че до момента нито един техен член не е подал заявление за напускане. Атаката идвала от хора с неосъществени депутатски амбиции.

 

„Изключително е несериозно един месец преди изборите да решиш да напуснеш една партия. Това си е един удар под кръста, както напоследък го виждаме, това е начина на политическа игра в България, която аз не одобрявам. Както и нашата партия”, коментира координатора на движението за Пловдив – д-р Димитър Шишков.
   

Напусналите партията на Кунева заявиха, че на този етап няма да подкрепят друга партия, нито ще сформират нова.

 

Повече гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев