Той увери, че има и волята, и подготовката за заемане на този пост

Пламен Орешарски приема номинацията за премиерския пост, ако БСП спечели изборите през май. Той съобщи това във Варна, където пристигна за областен съвет на социалистите. 


Орешарски е водач на листата в морския град, а вчера лидерът на партията Сергей Станишев обяви премиерската му номинация.


Номинацията на Пламен Орешарски тепърва ще се гласува в БСП. Той я приел въпреки притесненията си, че икономическата ситуация в страната не може да се преодолее за един мандат.


„Хората имат наслоени доста големи очаквания от новия редовен кабинет и се страхувам, че всичко не може да стане за ден-два”, коментира бившият финансов министър.


Орешарски определя като закачка мнението на ГЕРБ, че бил единственият финансов министър, който не разбрал, че в света има икономическа криза.


А за прогнозата, че ще е поредната кукла на конци, Орешарски направи следния коментар:


„В моята професионална кариера не си спомням да съм бил кукла на каквито и да било конци и това го знае много добре лидерът на ГЕРБ.”


Минути преди областното заседание, което започна при закрити врата, номинираният за поста премиер увери, че има и волята, и подготовката за заемане на този пост.

 

„Все някой трябва да поеме, имам достатъчно опит – и академичен и най-важното практически”, заяви Орешарски, а на въпрос какво би искал да промени в премиерския образ, наложен в последните години, той отговори – „Всичко”.

 

Пламен Орешарски ще бъде гост в „Здравей, България” утре след осем часа.