Старозагорският тим победи Левски на финала след изпълнения на дузпи

Берое е новият носител в турнира за Купата на България. Отборът от Стара Загора победи в изключително драматичен финал Левски след изпълнения на дузпи /3:1/. Редовното време и продълженията на мача в Ловеч завършиха 3:3, като от края на първото полувреме, "сините" играха с човек по-малко на терена, показаха невероятен дух и бяха много близо до победата след като изоставаха в резултата с 1:3. 

Берое започна мача със самочувствие и без никакво притеснение от своя съперник. Тимът на Петър Хубчев поведе в 16-та минута с гол на Елио Мартинс, който засече отлично топката с глава след центриране на Веселин Пенев.

Осем минути по-късно, Левски успя да изравни. Гари Родригес надбяга Пенев по десния фланг, навлезе в наказателното поле и асистира на Илиян Йорданов за 1:1.

Попадението не смути отбора от Стара Загора, който възстанови преднината си в 28-та минута отново чрез Мартинс. Португалецът преодоля неубедителния Христо Йовов и с презицен изстрел от границата на наказателното поле не остави шансове на Пламен Илиев. 

До края на първата част, Берое продължи да бъде по-активния отбор. Каядо и отново Мартинс пропуснаха да увеличат аванса на тима си, а малко преди почивката задачата на Левски се утежни максимално от втория жълт картон на Христо Йовов. Капитанът на "сините" извърши безсмислен фаул в центъра на терена и заслужено бе отстранен от игра от главния съдия Цветан Кръстев.

Въпреки че останаха с човек по-малко на терена, "сините" опитаха да вземат инициативата в началото на втората част. Базил Де Карвальо бе изведен зад защитата на съперника, но не успя да намери очертанията на вратата, а резервата Кристовао Рамос затрудни Иван Караджов от пряк свободен удар. 
Берое продължи да действа предимно с мисъл за защита и на контраатака да се опитат да увечеличат аванса си. Това се случи в 79-та минута, когато капитанът Георги Андонов отне топката на Ромен Ели и с хубав диагонален шут, направи резултатът 3:1.

Левски обаче мигновено върна надеждите си за обрат в мача. Нуно Пинто проби отляво, центрира ниско, топката достигна до Гари Родригес, който я върна в близост до голлинията на Жоао Силва, а резервата на "сините" не сбърка от близко разстояние.

Петър Хубчев реагира с изненадваща смяна и смени нападателя Георги Андонов с централния защитник Иво Иванов. Скоро след това, Левски изравни за втори път резултата в двубоя. Дълга топка достигна до Жоао Силва, той я свали за Гари Родригес, а нисичкият холандец се разписа с глава в присъствието на трима бранители на противника. 

Така редовното време завърши 3:3, а в продълженията и двата отбора имаха своите шансове да се разпишат. Най-близо до това бе Жоао Силва, който направи уникален пропуск с глава в 119-та минута. 

При дузпите последователни пропуски за Левски направиха Жоао Силва, Дъстли Мюлдер и Стефан Велев, като и тримата не успяха да уцелят вратата. Това обаче направиха бившите защитници на "сините" Борислав Стойчев и Иво Иванов, а с хладнокръвно изпълнение Елиаш донесе купата на Берое. Единственият футболист на столичани, който се разписа от бялата точка бе Станислав Ангелов.