Диалог и компромис ще изведат страната от тежката ситуация, смята президентът

Според държавния глава току-що завършената магистрала „Тракия” е показала, че българите могат да градят мостове. „Българският политически елит обаче изгори всички мостове”, отбеляза Росен Плевнелиев при откриването на последния лот от трасето.

 

Президентът определи ситуацията като много тежка и изрази надежда, че страната ще излезе от нея. По думите му изходът минава през диалог и желание за компромис.

 

Притеснен съм за нацията и ситуацията, в която се намираме - никога не и имало такова силно противопоставяне”, заяви Плевнелиев. „Няма диалог – едните искат оставка, други подкрепят правителството… Управляващите избраха реваншизма и ‘Атака’. Най-голямата партия е извън парламента”, констатира държавният глава.

 

Само ценностите ще помогнат на българското общество в този момент, убеден е Росен Плевнлиев. По думите му гражданите са излезли на протест за ценности.

 

„Европейският съюз не е външна политика, Европейският съюз е нашето семейство. България е била силна единствено и само, когато е била интегрирана и е била слаба, когато е плувала в собственото си блато. Крайно време е да хвърлим камък в блатото”, заяви държавният глава.