В летателните дневници полетите на Борисов се завеждали с код 004

Казусът с полетите на предишните управляващи вече ще се разглежда от още две парламентарни комисии. В последните няколко заседания комисията, която разследва работата на правителствения Авиоотряд не успя да изслуша бившия премиер Бойко Борисов и военния министър в кабинета му - Аню Ангелов.


Двамата не откликнаха на поканата на депутатите. Затова етичната и правната комисии също се включват в анализа на полетите на властта.


Бившият министър на отбраната трябваше да обясни пред депутатите от комисията защо военни хеликоптери и самолети са използвани за невоенни цели.


От комисията не получиха точни данни колко пъти Бойко Борисов е летял през военното летище Безмер. От документите ставало ясно единствено, че базата е използвана често – особено през почивните дни.


В летателните дневници полетите на Борисов се завеждали с код 004. Кой обаче е летял заедно с него на борда на военните машини не стана ясно.


Сред съмнителните разходи, според комисията, били и харчовете за кетъринг. В някои от полетите за по-малко от два часа – пасажерите изяждали над 2 килограма ядки например.


Повече по темата гледайте във видеото.