Партиите в блока искат актуализираният бюджет да бъде оттеглен

Реформаторският блок представи позицията си за снощните събития около Народното събрание и се обяви за нови парламентарни избори още тази есен. На пресконференция лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че реформаторите искат незабавно да бъде изтеглен „бюджетът на мафията” от парламента, както и „незабавна оставка” на кабинета на Пламен Орешарски.

 

Според партиите в блока избори през 2014 година няма да дадат решение нито на политическата криза, нито на икономическите проблеми на българските граждани. Затова те настояват следващият извънреден вот да бъде още през есента.

 

„Призоваваме всички български граждани, независимо от тяхната политическа принадлежност, да се присъединят още днес към протестите, обединени под националния трибагреник. Като извънпарламентарна опозиция, ще се противопоставим непоколебимо на всеки опит за внасяне на актуализацията на бюджета в пленарна зала. Ще дадем отпор на политическото насилие”, гласи позицията на дясната формация, предаде БГНЕС.

 

„Убеден съм, че протестът няма да отмине. Той ще продължи дотогава, докато не бъде възстановена някаква нормална демокрация в България”, коментира председателят на „Синьо единство” Христо Панчугов. По думите му народните представители са "заложници на икономически интереси, на олигархията на страха си от любовта на народа", каза още той.