"Подкрепа" потвърдиха настояването си за незабавни предсрочни избори

Избори през октомври или най-късно до края на годината поискаха и от КНСБ, часове след края на окървавения протест.   

 

КНСБ ревизира позицията си и настоя за по-скорошно провеждане на предсрочни избори след сблъсъците между полиция и протестиращи. 

 

Решението според ръководството на синдиката трябва да бъде взето на Консултативния съвет за национална сигурност при държавния глава. 

 

Президентът на КНСБ съобщи, че 83% членовете на профсъюза са против провеждането на обща стачка в този момент. 

 

„Смятам, че в момента стачката е средство за нагнетяване на допълнително напрежение. Смятам, че ясната воля, заявена категорично, трябва да бъде чута. Смятаме, че политиците трябва да се държат отговорно, без да се хвърляме в безкрайни вълни на протести , стачни и други събития”, отбеляза Пламен Димитров. 

 

Но ако не се стигне до предсрочни избори, все пак той не изключи възможността и за общонационална стачка на по-късен етап: „Ако не стане това, през есента ние ще имаме протести и стачки през есента, независимо кой какво прави”. 

 

В Конфедерацията на труда "Подкрепа" потвърдиха  настояването си за незабавни предсрочни избори, но с добавката, че са готови за генерална стачка.  Според председателя на синдиката д-р Константин Тренчев е необходима фундаментална промяна на принципите, по които работи държавата.