Историята започва с добрата новина, че предстои реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа

Десетки домакинства в град Кубрат бяха блокирани в къщите си.  Улица „Родопи” в града е разкопана до неузнаваемост, без тротоари, а дупките по тях са заплаха и за децата, и за възрастните.  Сигналът дойде на сайта NovaNews.bg в рубриката „Моята новина”. 

 

Историята започва с добрата новина, че предстои реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа в Кубрат до 2015 година. Но изпълнителите изправят на нокти десетки фамилии от улица „Родопи”. 

 

Хората твърдят, че не са били предупредени за ремонта. Много автомобили са останали в гаражите и няма възможност да бъдат използвани. Пред всяка къща зее дупка с дълбочина поне метър и много от пенсионерите се чувстват като заложници. 

 

Живеещите на ул. „Родопи” са сигнализирали в Общината, но след като никой не им обърнал внимание, повикали на помощ неволята.

 

С лошото време идват и притесненията, защото ако завали дъжд, дупките ще се разраснат, а улицата вече и без друго изглежда като след бомбено разрушение. Най-страшно било в тъмните часове на денонощието. 

 

От Общината обаче категорични, че хората са били предупредени за ремонта.

 

„Даже, като излизате от Общината, ще видите - има цялостна схема, освен това по кабелната телевизия непрекъснато тече съобщение. Още при първата копка на водния цикъл аз се извиних на гражданите на град Кубрат и им казах, че ще има доста неудобства. И те лека полека започнаха”, обясни Ремзи Халилов, кмет на Кубрат.  

 

Той обеща да изпрати на улица „Родопи” специалисти, които да преценят как да бъде подсилено уличното осветление. 

 

Тъй като по улицата минава главната канализация на града, се налага да бъде прекъснат и уличният водопровод.

 

След намесата на „Здравей, България” от фирмата-изпълнител обещаха, че до седмица ще бъдат направени тротоари, така че хората да могат да преминават по тях. 

 

Репортер: Олга Василева

 

Очакваме още Ваши сигнали в "Моята новина"