Според червения лидер сега не е време за предсрочни избори

Сега би било престъпление да върнем властта в ръцете на ГЕРБ”, това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на гостуването си във „Всяка неделя”.


„Няма алтернативи. Два са политическите субекта, които ще се борят за първото място – БСП и ГЕРБ, но ГЕРБ плашат много хора. В момента не е време за предсрочни избори, имаме правителство, което работи, категоричен бе лидерът на левицата.


Той отбелязва, че случващото се сега му напомня кадри, които вече са минали и не са донесли нищо добро: 


„През първите студентски стачки през 90-та–91-ва година какво постигнахме – дойде СДС и беше разбито селското стопанство. През 97-ма година има втора вълна протести, какво последва? Приватизация.”


По думи на Сергей Станишев, премиерът Пламен Орешарски много добре осъзнава своята отговорност и никога не би приел и изпълнил решение, което му е наложено отвън.


Той беше категоричен, че настоящото програмно правителство за четири месеца е свършило много повече в социалната сфера, отколкото правителството на ГЕРБ за четири години.


Относно предложението за коалиция между ГЕРБ и БСП, Сергей Станишев бе категоричен, че това не е възможно – „заради смисъла и съдържанието на политиката на ГЕРБ” и виждането на БСП за политика. 


Във връзка с протестите, червеният лидер коментира, че протестиращите не осъзнават, че в  стремежа си за незабавна оставка на правителството, обслужват именно ГЕРБ


„А ГЕРБ действат на принципа – "ако аз не управлявам държавата, нека се срути държавата", допълни Станишев. 


На контрапротестите, провеждащи се пред Президентството, той заяви, че гледа като на нещо естествено и отрече да имат връзка с „Позитано”.