"След като оправихме сроковете с парите, трябва да оправим и комуникацията", обяви тя

„63,89% е усвояването на еврофондовете към момента. Има съществено подобрение относно сроковете за изпълнение на европроекти спрямо началото. Трябва да има подобрение в комуникацията с администрацията. След като оправихме сроковете с парите, трябва да оправим и сроковете с комуникацията”. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, цитирана от агенция „Фокус”.


„Изпратихме в Брюксел последния вариант за партньорство, за последни бележки. Ясно е, че когато се предоставят публични финанси, трябва да се спазват строги правила и процедури. Това са публични средства на европейските средства и няма да има компромис към никой, който си позволява да злоупотребява или да прави сериозни грешки при управлението на европейски средства”, обяви още Златанова.

 

Тя бе категорична, че няма да поставя в риск националния бюджет, само и само да се каже, че „сме пуснали процедурите най-рано от всички страни членки на ЕС”, допълни вицепремиерът.


„Подготвен е план за действие по оперативна програма „Околна среда” и предстои да бъде взето решение по какъв начин ще бъде изчистена грешката”, обяви Спиридон Александров от ОП „Околна среда”.