Министерският съвет одобри проект на междуправителствена програма

България ще си сътрудничи със Северна Корея в сферата на науката, образованието, културата и медиите. За бъдещото взаимодействие с комунистическата азиатска държава стана ясно от официално съобщение на правителствената пресслужба.

 

Проектът на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между България и Корейската народнодемократична република е бил одобрен на заседанието на Министерския съвет днес. Програмата обхваща периода 2014 - 2017 г.

 

„Изпълнението на договореностите, залегнали в документа, ще доведе до разширяване на връзките и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието, в това число и чрез размяна на стипендианти, посочват в съобщението си от информационната служба на кабинета. „Ще създаде възможности за развитие на отношенията в сферата на изкуството, културата, медиите, библиотечното дело, книгоиздаването, архивите и спорта”. 

 

По-рано днес доклад на "Репортери без граници" постави България на последно място по свобода на словото сред страните в Европейския съюз. КНДР също е на едно от последните места по този показател, но в световен мащаб.