Интернет търсачката Гугъл също отбеляза рождения ден на Одри Хепбърн, като промени логото си

На днешния 4-ти май се навършват 85 г. от рождението на принцесата на Холивуд - Одри Хепбърн
 
Прекарала детството си под нацистки режим в Холандия през Втората световна война, Хепбърн се посвещава на балета, преди да реши да стане актриса. За първи път привлича вниманието с роля в Бродуейската продукция „Джиджи“ (1951). Получава ролята на принцеса Ана във “Ваканция в Рим” (1953), за която печели наградата на Филмовата академия. През 1950-те и 1960-те години се превръща в една от водещите холивудски актриси, и получава още 4 номинации за Оскар. Сред емблематичните ѝ роли са на Холи Голайтли в „Закуска в Тифани“ (1961) и на Илайза Дулитъл в „Моята прекрасна лейди“ (1964). От 1988 до смъртта си през 1993 г. служи като посланик на добра воля на УНИЦЕФ.
 
Одри Хепбърн е призната филмова и модна икона. Тя е обявена е от Американския филмов институт за третата най-голяма филмова легенда в историята на американското кино и е сред най-добре облечените знаменитости в международната модна класация на Залата на славата. Нейният личен стил е отличителен белег на една епоха и истинско вдъхновение за милиони жени. Освен че е считана и за една от най-красивите жени на всички времена, думите на Одри Хепбърн служат за вдъхновение на много жени.
 
"За красиви очи търси доброто в другите; за красиви устни изричай само мили думи; а за хубава стойка, върви с мисълта, че никога не си сама" е само една от вечните й фрази. 
 
Интернет търсачката Гугъл също отбеляза рождения ден на актрисата и промени своето лого е нейна чест.