Максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса, в София – 26 градуса

В момента над страната е предимно слънчево. Разкъсани облаци има в Западните и Югоизточните райони. Днес на запад ще има повече слънчеви часове, но и обичайните в последните дни следобедни валежи. На изток облачността ще е разкъсана, а следобед - значителна. Там валежите ще са по-интензивни и с гръмотевици. Възможни са и градушки.

 

Температурите в 7 часа са от 13 до 18  градуса. Максималните ще бъдат между 25 и 30 градуса, в София – 26 градуса.

 

По Черноморието сутринта ще е слънчево, а след това за кратко ще превали и прегърми. Температурата на въздуха ще от 23 до 27 градуса, а на морската вода – 18-20. Вълнението ще е слабо.

 

Над планините на изток ще има повече облаци и гръмотевични бури. Над масивите на Западна България следобед за кратко ще превали. По върховете ще духат умерени югозападни ветрове, а максималните температури ще са от 7 до 15 градуса. 

 

В четвъртък отново ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, по-силни над Източна България и планините. Вечерта от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух. В петък ще е дъждовно и хладно, температурите ще се понижат с около 5 градуса

 

В събота в Западна България ще има повече слънце, а в южните и източни райони все още ще превалява. В неделя условия за краткотрайни валежи ще има в планинските райони. Постепенно ще се затопля. В понеделник ще превали почти над цялата страна, с изключение на Северозападна България.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.