Сутринта температурите ще са от 11 до 16 градуса, а максималните ще са 18 до 23 градуса

Утре се очакват валежи в цялата страна, по интензивни в южните райони. През нощта преваляванията ще спират, а на изток облачността ще намалява.

 

Преди обед от югозапад ще се заоблачава. В южните райони ще започнат валежи. Следобед над цялата страна ще вали и гърми като по-значителни количества се очакват в южните райони. През нощта валежите ще продължават в централните части на страната.

 

Сутринта температурите ще са от 11 до 16 градуса, а максималните ще са от 18 до 23 градуса, в София - 18. Над Черноморието преди обед ще има разкъсана облачност, която бързо ще се увеличава. Следобед ще превалява и прегърмява като на юг от Бургас се очакват гръмотевични бури. Температурата на морската вода е 16-19. Вълнението ще е около 3 бала с височина на вълните до 1-2 м.

 

Над планините времето ще се задържи облачно. Преди обед ще вали в Родопите, а след това в Рила, Витоша и Стара планина. По високите части ще духат засилени ветрове от югозапад. На Мусала максималната температура ще е около 2 градуса, на Черни връх – около 5.

 

В четвъртък облачността над страната ще е значителна с валежи главно в източните райони. В петък  следобед ще превалява  в Източна и Централна България. В Добруджа ще има условия за градушки. В събота и в неделя ще има повече слънце и чувствително ще се затопли. Следобедни превалявания се очакват в планинските райони. Със слънце, летни температури  и следобедни валежи ще започне и следващата седмица. Утре чадърите няма да са ни излишни, защото валежи ще има в цялата страна.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg