Посочената за заместник на правосъдния министър се свързва чрез баща си с Красьо Черния

Без министър за изборите - до това решение стигнаха президентът Росен Плевнелиев и служебният премиер Георги Близнашки след поредния скандал в държавата.
 
Спорното назначение на Красимира Медарова отказа държавния глава от идеята в кабинета да има отделен човек, отговарящ за вота. С това обаче скандалите около назначенията в служебния кабинет не свършват. Властта е на път да зачеркне и местата за зам.-министрите на правосъдието - оказва се, че там е възможно да бъде назначен човек близък до Красьо Черния.
 
Макар името на Иглика Адамова да не фигурираше сред първата порция назначени от премиера зам.-министри, министърът на правосъдието Христо Иванов я избра и посочи като свой заместник, макар и без потвърждение от Георги Близнашки. Самата Адамова се свързва чрез баща си Величко Адамов с небезизвестния Красимир Георгиев - Красьо Черния, който пък в годините назад беше сочен като кадровик в сянка в съдебната система.
 
Според правосъдния министър, обаче, не бивало да се обвързват баща с дъщеря:
 
"Лично аз намирам за изключително лош вкус да се атакуват хора заради родителите им. Просто да си говорим за това кой чий син е, просто е срамно, наистина".
 
"Струва ми се, че това ровене и опитите за атака на Министерство на правосъдието отиват твърде далеч вече", допълни още Христо Иванов.
 
А факта, че поне за момента остава без заместници, Иванов коментира така: "Оставам да стърча като гръмоотвод".
 
И докато правосъдният министър остава самотен, с най-много заместници пък ще може да се похвали вицепремиерът Екатерина Захариева. Като министър на регионалното развитие ще й помагат трима плюс още един заместник за инвестиционното проектиране.
 
И срещу един от нейните заместници обаче е подаван сигнал до прокуратурата. Става въпрос за Радослав Русинов, докато е отговарял за ВиК Добрич. Според Захариева обаче той е сред най-добрите и млади специалисти във ВиК сектора.
 
Трима заместници ще има в МВР. По двама - в министерствата на отбраната и на земеделието. Засега са назначени по един заместник в министерствата на финансите, на здравеопазването, на външните работи и в социалното ведомство.
 
Междувременно стана ясно и колко ще ни струват предстоящите избори. Те ще излязат с около 3-4 милиона лева по-скъпи, сочат първоначалните разчети. План-сметката до момента е за около 26 милиона лева, докато извънредните избори през миналото лято са ни стрували около 21 милиона. 
 
От парите предвидени за вота - най-много или почти 10 милиона лева, ще отидат за заплащане на членовете в комисиите, а близо 3 милиона лева за обработка на данните.
 
Повече гледайте във видеото.