Задълженията на НЕК след кабинета „Орешарски” са над 3 млрд. лева, каза лидерът на ГЕРБ

„Година и два месеца с популизъм държаха цената на тока, задължиха НЕК над 3 млрд. лева, направиха безумни договори”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при на откриването на новия рудник „Върба-Батанци“ в град Мадан, предаде в. „24 часа”.

 

Борисов даде за пример подписаният договор за изграждането на 7 блок на „АЕЦ Козлодуй” с „Уестингхаус”. „Добре че си отидоха. Дай боже след 5 октомври да има едно стабилно правителство и да реши тези проблеми. Иначе просто зимата ще е катастрофа”, прогнозира лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов обясни, че по времето на ГЕРБ държавата е взимала по 190 млн. лева само от такси. Една година пауза на нас ни се отрази добре. Надявам се в следващите години да възстановим не само този рудник, но и други”, каза още Бойко Борисов

 

Борисов обясни, че от парламентарната трибуна е запитал дали когато са управлявали БСП, ДПС, СДС през 90-те години, тях никой не е попитал за грешките и за поуките им. „Оценява се това, което сме направили. За съжаление, сега всички проекти са спрени, програмите са спрели. Надявам се поне това служебно правителство да започне, за да може бързо след това да ги възстановим”, коментира още лидера на ГЕРБ.