Образувало се е голямо задръстване

Един човек загина, след като два тира и четири коли се сблъскаха в тунела „Витиня”, съобщиха от МВР.

 

Първо микробус се удря в тротоара, след това тир, а колата се врязва в него.

 

Шофьорът на колата е починал на място. Тялото му обаче е било заклещено вътре и за да го извадят, беше нужна помощта на пожарната.

 

Като вижда какво се случва вторият тир се опитва да спре, но се усуква и се удря в стената в тунела.

 

Инцидентът затвори движението в тунела в посока Варна за няколко часа. Стотици коли и десетки автобуси останаха блокирани в колона, която достигна над 5 километра.

 

Причината за катастрофата се изяснява. Разследването тепърва започва. Неофициално обаче полицаите споменаха два основни фактора за сериозния сблъсък - несъобразената скорост на всички засегнати автомобили и мокрия асфалт. Бившият здравен министър Таня Андреева, която също се оказа заклещена пред тунела призова за повече внимание на пътя.2 ТИР-а и 4 коли катастрофираха в тунел

 

Двама мъже загинаха при тежка катастрофа на главен път София – Варна, в района на Севлиево. Три часа движението беше преустановено, а трафикът беше пренасочен по обходен маршрут. Ударили са се челно лек автомобил и ТИР. При ляв завой, водачът на лекия автомобил, който е пътувал в посока София, навлиза в насрещната лента и удря челно товарния автомобил. При удара загиват мъжете, пътували в колата. Шофьорът на ТИР-а се е разминал без сериозни наранявания.

 

Още по темата - във видеото!