Така столичани, вместо 60 лв. за паяк, ще плащат глобата по електронния фиш, която в момента е от 20 до 50 лева

Електронни фишове ще получават столичани, които паркират колите си в градинки, по тротоари или кръстовища, пише „Монитор”.

 

Снимките ще се правят от служители от Центъра за градска мобилност, които ще дебнат за неправилно спрени автомобили по Закона за движението по пътищата, и после ще се изпращат на собствениците. Обмисля се възможността да се използват и стационарни, и мобилни камери на КАТ и общината.

 

Идеята е „честитките” в пощите да заменят паяците, които шетат извън платените зони в града. Така столичани, вместо да се бъркат с по 60 лв. за паяк, ще плащат глобата по електронния фиш, която в момента е от 20 до 50 лв.

 

Биволско сърце масово мори фитнес маниаците у нас, пише "Телеграф".

 

Става въпрос за уголемяване на сърдечния мускул, което води до инфаркт в младежка възраст, алармираха кардиолози. Само от началото на годината страшната диагноза е ударила десетки българи под 35 г. Справка в националния център за опазване на общественото здраве показва, че за половин година 34-ма млади мъже и жени са били покосени от остър инфаркт на миокарда. При 29 от случаите жертвите са представители на силния пол.

 

Повече от печата гледайте във видеото!