От общежитията в „Студентски град” цялостно ремонтирани са едва 30% от сградния фонд

Студентски общежития са в окаяно състояние. За това сигнализираха родителите на първокурсничка в Медицинския университет, които ни изпратиха снимки от блок 7. От тях се вижда, че условията там не са много добри за живеене. 
 
От Медицинския университет обясниха, че в блок 7 в момента настаняват своите студенти само временно, докато приключи цялостният ремонт на другите им два блока - 40Б и 25. Там подмяната е цялостна. 
 
За разлика от Медицинска академия, която сама финансира ремонтите си, на Софийския университет засега не достигат средства за цялостен ремонт. Плановете са на 42-ри блок и 50-ти блок, които са в най-окаяно състояние, да се направи топлоизолация. 
 
„Като цяло е мизерия, но се справяме. Неподдържано е, спим на пружини и нищо не е обновявано. Има навсякъде хлебарки, от време на време може да се види някой плъх”, разказа студентът Явор Станков.
 
Много от студентите обаче са доволни от условията в „Студентски град”. Все пак на свободния пазар не може да се намери стая с наем между 25 и 80 лева на месец
 
Факт е, че от общежитията в „Студентски град” цялостно ремонтирани са едва 30% от сградния фонд. Според университетите - желание има, но средствата не достигат.
 
Повече гледайте във видеото.
 
Ако и вие станете свидетели на нещо нередно, изпращайте ни сигнали, снимки и видеоматериали в рубриката ни "Моята новина" ТУК