Съперникът на България в квалификациите за Евро 2016 – Италия надделя с 2:0 над Холандия в приятелски мач, игран в Бари.

Съперникът на България в квалификациите за Евро 2016 – Италия надделя с 2:0 над Холандия в приятелски мач, игран в Бари.

Антонио Конте започна с победа кариерата си като старши треньор на националния отбор на Италия, след като се наслади на доминиращо представяне срещу „лалетата”. Двубоят бе първи и за предводителя на Холандия Гуус Хидинк във втория му период начело на „оранжевите”.

Още в самото начало на срещата нападателят на Борусия Дортмунд Чиро Имобиле изведе „адзурите” напред, след като се справи със стража на гостите Йеспер Килесен и се разписа на празна врата.

Шокиращото начало за холандците се превърна в кошмар, след като в десетата минута тимът вече губеше с 0:2 и бе с човек по-малко на терена. Даниеле де Роси бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Бруно Мартинс Инди срещу Симоне Заза, а за фаула централният бранител получи червен картон.

За разочаровалите „лалета” Уесли Снайдер бе най-близо до попадението, но Салваторе Сиригу парира изстрела му.

Националният отбор на Италия, който се провали на Мондиал 2014 и отпадна още в груповата фаза в Бразилия, сега изглеждаше възроден, за да постигне  първия си успех пред собствена публика от повече от година насам.

„Притежаваме много опитни футболисти, но и млади таланти, които могат да се превърнат във велики шампиони. Предстои ни много работа, но както винаги съм казвал – да печелиш помага”, заяви Антонио Конте.

„Адзурите” стартират квалификационната си кампания по пътя към Евро 2016 с визита на Норвегия. Двубоя ще можете да наблюдавате в пряко предаване по Диема във вторник от 21.45.

Гуус Хидинк, който след края на Световното първенство замени поелия Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал, трябваше да намери начин да възстанови избраниците си преди началото на евроквалификациите, които за „оранжевите” започнат също във вторник с гостуване на Чехия.

„Двубоят приключи след 10 минути. Хубаво е, че оставайки с човек по-малко, не допуснахме повече голове, но загубихме от много класен съперник. Няма да се паникьосваме, а ще останем концентрирани. Имаше както негативни, така и позитивни неща в представянето ни”, каза Хидинк.