Лили Иванова подари пищен букет на жена от публиката преди дни на концерта си в Бургас

Лили Иванова подари пищен букет на жена от публиката преди дни на концерта си в Бургас. Човекът, заслужил специалния жест, бе Савка Ненова. Оказа се, че това е класната на Лили Иванова от гимназията в Кубрат. 

 

„Ако има някой, на който дължа доброто си възпитание, това е моята учителка от родния ми град”, казва поп дивата.

 

Савка Ненова живее в Поморие и всеки път, когато Лили Иванова пее в морския град, изпраща личния си шофьор да я вземе и да я доведе на събитието.

 

„Лили беше дете, което се открояваше. Още като я видях, ми направи впечатление – едно момиченце с хубави дебели плитки. Беше душата на класа, както се казва. Тя пееше прекрасно, рисуваше много хубаво”, разказва учителката.

 

Савка Ненова е класният ръководител от 5 до 7 ми клас на Лили Иванова. Това са първите стъпки в учителската професия на преподавателят по руски език. Помни, че примата на българската поп-музика имала перфектно произношение, дори по време на първото си турне в Москва получила похвала.
 

За близостта между Лили Иванова и Савка Ненова свидетелстват десетките поздравителни картички, които примата е изпращала до своя класен ръководител от цял свят. Пенсионираната вече учителка тогава не очаквала, че Лили ще стане звезда на музикалната сцена. 
 

"Винаги съм смятала, че тя ще направи кариера в областта на спорта, защото беше изключително пластична”, казва още Савка Ненова.

 

Тя разказва, че няма празник, на който Лили да не засвидетелства уважението си към нея. Преди всеки концерт по морето изпращала автомобил, за да може класната да бъде сред гостите й. На последното гостуване в Бургас учителката получила огромен букет, част от който още ухае в стаята й.

 

Репортер: Цеца Алексова