Катастрофата е станала в подлеза на Централна поща в Пловдив

Тежка катастрофа стана в центъра на Пловдив. Пиян шофьор се заби в такси и рани две жени, пътуващи в него. След инцидента виновният шофьор избяга от местопроизшествието заедно със свой приятел, с когото сутринта се връщали от купон.  


Катастрофата е станала в подлеза на Централна поща малко след 6 часа тази сутрин. Лек автомобил, в който пътували двама мъже, предприел рисково изпреварване. Преминал през гумените колчета, които разделят двете платна и навлязъл в насрещното движение и блъснал идващото срещу него такси.


Той идваше отдолу и изпреварваше един миниван и гледам, че идва точно срещу мен. Опитах се да го избягам, но не успях и той ме удари, след което се завъртя”, обясни таксиметровият шофьор Трифон Борисов.


При удара с таксито лекият автомобил се завъртял и се блъснал в бордюра на подлеза. В таксито пътували две жени, които отивали сутринта на работа.


Веднага след катастрофата виновният шофьор и приятелят му, който пътувал на предната седалка до него, избягали. И двамата са от Хасково. Полицията предполага, че двамата си били пияни и са се връщали от нощно заведение.


Алкохолната проба на таксиметровия шофьор е отрицателна. Пострадалите жени са с леки наранявания. Заради катастрофата движението в подлеза бе затруднено.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев