Великотърновският окръжен съд потвърди наложената най-тежка мярка "задържане под стража"

Великотърновският окръжен съд потвърди наложената най-тежка мярка “задържане под стража” на стрелеца от Лясковец. Делото беше образувано по искане на защитата на Петко Петков за промяна на мярката за неотклонени в по-лека - домашен арест или парична гаранция.

 

Петко Петков беше доведен под охрана в съдебната зала и заяви пред журналистите, че е завел жалба от 52 страници до Висшия съдебен съвет. На съдебното заседание присъства и майката на стрелеца Стефанка Петкова, която отказа коментар.

 

Според прокуратурата има достатъчно данни, които доказват по безспорен начин вината на стрелеца, причинил умишлено смъртта на баретата Емил Шарков и ранил трима негови колеги.

 

„Затова си мисля, че все още докато приключи разследването и бъде постановена съответната присъда, било осъдителна, било оправдателна, би трябвало да остане в арестните помещения с мярка за неотклонение“, коментира прокурорът Цветан Мариов.

 

Магистратите не уважиха искането за по-лека мярка. Съдът призна за основателни и мотивите на държавното обвинение, че стрелецът представлява обществена опасност, въпреки че са му отнети огнестрелните оръжия, и е възможно той да се укрие от съда.

 

Репортер: Кремена Недялкова