По чудо най-сериозните произшествия са се разминали само с леко ранени

Серия от катастрофи на завои станаха в Русенско заради проливния дъжд. По чудо най-сериозните произшествия са се разминали само с леко ранени, които са били откарани от екипи на "Спешна помощ" в болниците в Русе и Бяла, предаде БГНЕС.

 

Малко преди 10:00 часа на пътя Русе-Бяла в района между Волово и Борово лек автомобил е излетял в дерето край пътя. В него е пътувало младо семейство с 4-годишния си син. Колата се е движила от Борово към Волово, когато водачът е предприел изпреварване на тир на завой. Автомобилът е поднесъл и е навлязъл в насрещното платно, като е помел мантинелата и се е приземил в дерето. На мястото на инцидента са били извикани екипи на "Спешна помощ", полицията и пожарната. С рани на главата в беленската болница са откарани 30-годишният баща и 29-годишната майка, а детето се е отървало само с уплаха.

 

Отново на пътя Русе-Бяла, на разклона за село Пиргово, са катастрофирали двама румънци. На завой автомобилът им е поднесъл и се е блъснал в бетонна постройка край пътя. Момчето и момичето са пътували от Гърция към родината си. Катастрофата се е разминала само с материални щети, а автомобилът бе откаран с "Пътна помощ".

 

Удар в дърво на второстепенния път Русе-Бяла, който минава през Две могили и Борово, също за късмет е завършил без жертви. В колата са пътували двама мъже и една жена. Произшествието отново е на завой, като автомобилът е излязъл от пътя и се е блъснал в дървото. Единият от мъжете и жената са получили травми на гръдния кош и главата и са обслужени от екип на "Спешна помощ".

 

От полицията предупреждават отново шофьорите да карат внимателно в дъжда и съобразяват скоростта си с мократа настилка и пътните условия.