Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък заговори за избори през юли догодина

 

Днес е първият работен ден на 43-тото Народно събрание. В парламента ще се съберат депутатите, които избрахме на 5-и октомври. 

 

Официалната церемония започва в 14:00 часа, когато най-възрастният народен представител - Сефан Данаилов ще удари първият звънец. Новите 240 ще се закълнат, след това президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение.

 

Вчера Бойко Борисов заговори за избори през юли догодина. Това чухме след срещата му с лидерът на БСП Михаил Миков, която отново не даде резултат и след която отново стана ясно, че БСП остава в опозиция. Борисов допусна провеждането на избори 2 в 1 за местна власт и Народно събрание на 1 юли, а дотогава парламентът да работи само за решаването на най-належащите проблеми и определи това като нулева година. Борисов посочи, че има смисъл да се съставя кабинет само ако е стабилен. И отново намекна, че не приема участие на Реформаторския блок и Патриотичния фронт в обща коалиция без да участват в кабинета. 

 

Така или иначе консултациите ще продължат. Борисов предложи да се направи лидерска среща на 8-те партии за в последен опит да се създаде правителство.