Той обясни, че има три варианта за правителство

 

"Ако има избори през зимата, може да ни направят дори по-лоша конфигурация. Не е честно към президентската институция да се справя с проблемите пак. Имаме три варианта. Аз съм готов да поема отговорност и да изпълня и трите варианта. Ще поканя всички лидери на партии да вземем общо решение кое да изберем. Готов съм да нося пълната отговорност", каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната трибуна. 

 

"Надявам се с РБ и ПФ, с всички партии, с изключение на "Атака", с които намерихме повече допирни точки, едно такова правителство съм готов да оглавя. То може да бъде с три варианта за сроковете – краткосрочен мандат и избори 2 в 1 на кметските избори, но това ще е нестабилно правителство", допълни той. 

 

Другият вариант по думите му е "избори 2 в 1" с президентски избори. Третият вариант е да не се конкретизира срок.

 

Той обясни и че е готов на диалог в името на държавата.

 

"Ако политическите лидери участват в едно правителство като гарант, то ще бъде по-стабилно. Има и друг вариант – готов съм да приема предложението на Реформаторите да не съм премиер. Готов съм на всякакви варианти в името на стабилността на държавата", подчерта още Борисов.

 

Той благодари на партиите за диалогичността им.

 

"Има много сметки и тънки планове, в които няма да се вкарам. Президентските избори въобще не влизат в моите планове и моля да не се спекулира с това", категоричен е Бойко Борисов.