Зад лентата стои екипът на "Социалната мрежа"

Носителката на "Оскар" Натали Портман е получила предложение да се снима във филма за Стив Джобс. Преговорите с актрисата са в ранен стадий, съобщи "Холивуд рипортър", цитиран от БТА. 

 

Компанията "Юнивърсъл пикчърс" ще се заеме с екранизиране на биографията на Стив Джобс, основана на книгата на американския писател Уолтър Айзъксън. По данни на изданието бюджетът на лентата може да надхвърли 30 милиона долара.

 

Зад филмовия проект стоят някои от най-големите умове в съвременната филмова индустрия - продуцентът Скот Рудин и сценаристът и носител на "Оскар" Арън Соркин. Същият екип създаде хитовата продукция "Социалната мрежа" (2010 г.). Лентата за Стив Джобс ще бъде режисирана от носителя на "Оскар", британеца Дани Бойл.

 

В центъра на сюжета е животът на съоснователя на "Епъл", преди да предложи на света някои от най-големите си творения като компютрите "Макинтош" или айпадите.

 

Британският актор Крисчън Бейл ще е звездата в новия биографичен филм за живота на Стив Джобс. Бейл е избран да се превъплати в съоснователя на "Епъл", след като по рано тази година колегата му Леонардо Ди Каприо отказа ролята.