Това бе коментарът й по повод спрените плащания по европрограмите

„От началото на съставянето на това управление дори водещата партия ГЕРБ се загуби в тази непрестанна битка за постове, за това ка да бъде взето едно или друго решение. В България много трудно може да се говори за идеи. Зная колко е девалвирала тази думичка. Но в крайна сметка това са съвсем различни партии, които би трябвало да се борят и за различните интереси вътре в страната”. Това заяви в студиото на „Събуди се” евродепутатът Илияна Йотова.


„Има някакъв сговор между тези четири партии да се крепи някакъв вид управление. Но аз не виждам нито националните приоритети за тези няколко месеца, как ще се управлява до местните избори. Взе се решение за огромен заем, какъвто не е имало в новата история на България - в името на какво е взет и как ще се плаща?”, запита Йотова.


По повод спрените пари по еврофондовете, тя заяви, че в България се прави гигантска манипулация.


„Едва ли не се внушава, че ние сме иднестветата страна, наказана от Европейската комисия заради някакви наши прегрешения, заради лоши обществени поръчки. Истината е, че ЕК ще завърши 2014 г. с 31 млрд. евро дефицит. Казано простичко това означава, че за 31 млрд. евро няма разплатени програми в рамките на държавите-членки. И българия не единствената в тази ситуация.


Тя заподозря, че спирането на някои плащания по европрограмите е заради липсата на пари от страна на Европейската комисия и контрира, че „спрените пари са заради проекти, взети от правителството на ГЕРБ”.


Целия разговор гледайте във видеото.