Според него една нова партия в РБ би могла да бъде коректив

„Не бих говорил за две коалиции в Реформаторския блок, по-скоро за две тенденции. Това, което се каза вчера на Националното събрание на ДСБ, беше, че в този му вид Реформаторският блок е изчерпал задачата си. Това породи много основателни притеснения и въпроси. Но верността на това твърдение зависи от поставените от нас цели”. Това заяви в студиото на „Събуди се” здравният министър Петър Москов по повод думите на Радан Кънев на вчерашното събрание на Реформаторите.


Той обясни, че целта на Реформаторския блок не е била просто отломките от синята политическа традиция да си осигурят преминаване на бариерата в парламента и при възможност да участват във властта. Това по думите му е само първа стъпка към консолидация и единност.


„Ако целта е била едни малки, разбити организационно, структурно и идейно политически партии, отломки от синята политическа традиция да се съберат, да влязат в парламента и при възможност да участват във властта, то тогава целта на Реформаторския блок е постигната и този му характер и вид може да продължава”, обяви Москов.


Той посочи като вариант за развитие на Реформаторския блок оформянето на нова партия в рамките на коалицията, заедно с другите съществуващи коалиционни партии.


„Една нова партия в Реформаторския блок би могла да задава темпото и да бъде коректив, за да не се случват такива неща. Но всичко това са стъпки, които водят до организационно и идейно централизиране. Федерацията е част от общото и функция на единно ръководство, общо лидерство и общи правила на взимане на решения, валидирани от всички, а не целите на някаква отделна част от блока, дори те да са много смислени“, допълни министър Москов.


Целия разговор гледайте във видеото.