Общината дължи пари на частна фирма и затова имотите са запорирани

 

Семейства, които живеят в общински жилища в Смолян, са заплашени да останат на улицата посред зима. Причината е, че общината дължи пари на частна фирма и затова съдия-изпълнител е запорирал имотите. 


Гарсониерата, в която живеят Гинка и Величка, е едно от жилищата, което може да бъде продадено. Двете жени са пенсионерки с различни заболявания. За общинското жилище плащат само 43 лв месечно. Не могат да си позволят по-висок наем, защото доходът им на месец е около 350 лв.

 

Запорите са наложени от фирма, която при предишното управление в града е поддържала уличното осветление в Смолян.

 

Открито изразяваме нашия протест върху последния запор особено на 6-те жилища, чрез които обслужваме крайно нуждаещи се хора. Имаме хора с висока степен на инвалидност. Имаме хора с по две - три деца“, заяви Мартин Захариев, заместник-кмет на община Смолян.

 

Запорите са за над 2 млн. лева, нали ви казвам, ние дължим 440 хил.лв.”, заяви Венера Аръчкова, директор на финансовия отдел на Община Смолян. 

 

В телефонен разговор управителят на фирмата Надка Маслева обясни, че продължават със запорите, тъй като от лятото насам общината не им е превела нито един лев от дълга.

 

Репортер: Анелия Веселинова