Шампионите спечелиха срещу Ботев /Пд/ с 1:0

Лудогорец победи като домакин Ботев /Пд/ с 1:0 в последния си мач за годината и така ще зимува на три точки зад лидера в "А" група ЦСКА. 

 

Шампионите имаха пълно превъзходство през първото полувреме, когато откриха резултата с гол на Абел Анисе в 27-та минута. Преди и след него Мисиджан пропусна на четири пъти да се разпише, а след подаване на холандеца, Кишада също не успя да реализира от чудесна позиция. 

 

След почивката, Ботев изненадващо бе по-близо до попадение и няколко пъти можеше да изравни. Първо Иван Цветков бе изведен сам срещу Милан Борян в 46-та минута, а малко след това вратарят трябваше да се намесва отново, този път спасявайки удар с глава на Балтанов отблизо. В средата на втората част, халфът на пловдивчани отново бе близо до попадение, но отклонената от него топка, бе избита в ъглов удар от Борян. 

 

В оставащите три мача от редовния сезон на българското първенство, на играчите на Георги Дерменджиев предстои домакинство на Левски, както и гостувания на Литекс и Славия. Основният конкурент на отбора за титлата, ЦСКА, също има тежка програма. Червените приемат Берое и имат визити на Локомотив /Сф/ и Ботев /Пд/. 

 

Лудогорец оставя зад гърба си изключително успешна година, в която достигна до 1/8-финалите в Лига Европа и игра в груповата фаза на Шампионската лига. Отборът от Разград изигра рекордните за български тим 58 мача през 2014-а, като единственият състав, който има повече срещи е първенецът на Европа Реал Мадрид /60/. 

 

Tази вечер след централната емисия новини, Темата на Нова ще бъде посветена на историческото представяне на Лудогорец. В разширения репортаж на Йоана Гочева, ще може да видите неразказаните истории от съблекалнята на отбора и любопитни подробности за невероятните успехи на българския шампион.