Бившият наставник на Лудогорец ще замени на поста уволнения Любослав Пенев

Ивайло Петев е новият селекционер на българския национален отбор. Новината съобщи членът на Изпълкома на БФС Николай Гигов след края на заседанието на Изпълнителния комитет.

Преди няколко дни новината бе официално потвърдена и от президента на Славия Венцеслав Стефанов в специално интервю за "Диема" след победата на "белите" срещу Левски с 3:1.

"Да, той ще бъде новият треньор. Смятам, че ще работи съвестно. Ходи и гледа лично мачове. Вярвам, че ще събере футболисти, които наистина ще защитават с чест фланелката на България. Нямаме шансове за Евро 2016, чудеса стават само в приказките", каза Стефанов.

 

Петев стартира треньорската си кариера през 2009 г. в тима на Любимец като играещ наставник. След това той води Лудогорец в периода 2010–2013, където печели две шампионски титли с разградчани и по една Купа на България и Суперкупа на страната. През 2013 г. Петев трябваше да оглави Левски, но крайни фенове осуетиха назначението му и го прогониха от "Герена". После треньорът застана начело на кипърския АЕЛ Лимасол. Петев заменя Любослав Пенев, който бе уволнен на 20 ноември.

Повече информация очаквайте в централната емисия Новини на Нова в 19.00 часа!

Репортер: Йоана Гочева