Полицейски патрули спират движението, за да може техниката да разчиства

 

Преспи и снегонавявания парализираха на няколко места движението в област Враца. Колони от автомобили останаха часове по пътя между Враца и Оряхово и по отсечката между Борован и Кнежа. 

 

Обявено е бедствено положение, съобщи в ефира на Нова телевизия председателят на Агенция "Пътна инфраструктурата" инж. Лазар Лазаров. „Видимостта е почти нулева, което затруднява и нашата техника. В момента, в който на пътното платно има автомобили нашата техника няма как да продължи напред и трябва да се заобиколи, а когато има автомобил и в насрещното платно става „мисия невъзможна”. В участъка между Кнежа и Борован има и снегопочистваща техника, и екипи на гражданска защита и на „Пътна полиция”, заяви Лазар Лазаров. 

 

Пътните служби опитват да пробият снежната блокада, но вятърът навява нови насипи в района на 4 общини. Мобилизирана е дори техника на местни арендатори, но битката с природата е неравна. Полицейски патрули спират движението, за да може техниката да разчиства. Заради тежката зимна обстановка се наложи дори да бъде отменена приемна на Министерство на вътрешните работи в селото добило печална популярност с високото ниво на битова престъпност - село Малорад.