На мястото някога е била първата зоологическа градина на столицата

 

В сърцето на София, зад Паметника на Съветската армия се намира Княжеската градинка. Там някога е била първата зоологическа градина на столицата. Освен пързалянето, центърът на София си има ново забавление - пейки под формата на животни.

 

Подаръкът е за малки и големи и е от канала за природата и животинския свят Viasat Nature.

 

Маринела Димитрова, директор „Разпространение” в Нова Броудкастинг Груп и регионален мениджър на Viasat за България, обясни, че това е „подарък за софиянци, за техните семейства, най-вече за техните деца, защото пейките са под формата на любимите им животни. Поставена е в градинка, където децата скачат, радват се, забавляват се”. 

 

За разлика от скучните и често изпочупени пейки, тези определено привличат и радват окото. Особено детското. Пейките са дело на творците от арт групата "Destructive Creation".

 

От раждането на идеята до осъществяването й минава само месец. Резултатът - новият кът за отдих!

 

„Природата е нашият естествен дом и всички трябва да живеем с тази мисъл, така че колкото повече животни виждаме около себе си, толкова по-лесно свикваме, че трябва да я пазим”, каза Яворка Петрова, ръководител на творческия екип. 

 

„Парковете и градинките се обновяват, но за съжаление една типично българска черта е голяма част от тях да бъдат унищожавани. Надявам се това нещо да не сполети и нашите пейки. Поднасяме този подарък на децата и те трябва да се наслаждават”, допълни още Маринела Димитрова.