Христос Боскос поиска делото срещу него да се гледа по съкратеното производство

Гръцкият студент, прегазил 16-годишната ученичка на автобусна спирка в центъра на Пловдив преди осем месеца, днес призна изцяло вината си в съда. Христос Боскос поиска делото срещу него да се гледа по съкратеното производство, за да получи по-малка присъда.

 

Пострадалото момиче предяви иск за над 12 000 лева. Толкова до момента струват операциите по възстановяването й. Предстоят и още.

 

За първи път след катастрофата Катерина Матеева се срещна очи в очи в съдебната зала с гръцкия студент, който я прегази. Момичето все още не е преодоляло шока.

 

Да свидетелстват в нейна защита дойдоха и съученичките й, пред чиито очи тя бе прегазена. В съда 24-годишният гръцки студент, следващ фармация у нас, се призна за виновен. И поиска по-леко наказание.

 

Вторият обвинен шофьор твърди, че вината за катастрофата е изцяло на гръцкият студент. Според автотехническата експертиза и двамата шофьори имат вина.

 

Внезапното разболяване на един от специалистите, изготвил автотехническата експертиза, стана причина делото да бъде отложено за след месец.

 

Репортер: Благой Бекриев