30-годишен мъж е извършил убийството, твърди майката на обвиняемата Атанаска Димитрова

Има нова версия за смъртта на 8-годишната Александра от Поморие. Майката на обвиняемата Атанаска Димитрова – Светлана, обяви, че 30-годишен мъж е извършил убийството. Той се казвал Антон Петров и е бил близък на семейството на детето.

 

И днес Атанаска остана безмълвна. В съдебната зала обаче майка ѝ Светла Димитрова хвърли очакваната бомба - млад мъж на около 30-35 години в деня на изчезването на Алекс е нахлул в апартамента на Атанаска, заедно с 8-годишното момиченце.

 

Димитрова твърди, че в това време Атанаска била затворена в банята, докато непознатият  си говорел приятелски с Алекс за техни имоти в Свети Влас, а детето дори му се хвалело за напредъка си в училище. Мъжът се върнал отново към 20 часа, но защо дъщеря ѝ отворила вратата жената не успя да обясни. Обясни обаче как по тиксото, удушило детето, са открити следи само на Атанаска.

 

Атанаска не разказала на полицията, защото получила заплахи за отмъщение на семейството ѝ. Мъжът разпознали, след като сестрата на Атанаска Северина, получила заплахи в социалната мрежа от профил на мъж с името Антон Петров. Подала жалба в прокуратурата.

 

Близките на обвинената твърдят, че е изчезнало доказателство от изнасилването на Атанаска от същия този мъж.

 

Делото продължава с разпит на още свидетели по случая.

 

Репортер: Цеца Алексова