Ако имате възможност, можете да дарите средства

 

15-годишно момче се бори за живота си. Емилиян от смолянското село Стърница страда от тежко онкозаболяване. Лекари от турска клиника му дават надежда да се пребори с коварната болест, но парите му не достигат за обещаното лечение.

 

Болестта и отчаянието връхлитат  дома на Емо изведнъж. От пет месеца вместо да следва мечтите си, момчето и близките му се молят само за едно - да живее!

 

„Не го пожелавам на никого. От един път, като ти се случи такова нещо... И всеки ден става все още по-трудно. И почваш да намираш сили и да се бориш. Да търсиш сили, но сама не става“, каза майката на Емилиян Станислава Кирилова.

 

Добри хора от цялата Смолянска област им помагат да съберат около 8 хил. лв., с които да направят изследвания в турска клиника. Лекарите там установяват, че химиотерапията не е помогнала. Туморът расте и се разпространява бързо. Единственото спасение е спешна операция.

 

„В момента нямаме тази сума. Това е още по-страшното. Защото неговият живот явно в този момент зависи от пари. Да се премахне колкото се може по-бързо туморът, за да спре да се развива в останалите органи. 30 хил.евро струва операцията“, допълни майката.

 

„Той има повече сили от нас. Ние сме по-слаби от него”, каза бащата на Емо Стефан Кирилов.

 

Родителите и досега едва връзват двата края с минималните си заплати. Въпреки всичко обаче Емо не губи надежда и дори дава кураж на близките си.    

 

„Вярвам, че ще се намерят добри хора, които да ми помогнат да събера средствата“, каза самият Емилиян.

 

Всички заедно можем да помогнем на Емо  да продължи да бъде отличник и да мечтае.    

 

Дарителска сметка на името на Емилиян Кирилов в ЕАД „Банка ДСК”:

BG75STSA93000022588391
BIC STSABGSF
Титуляр - Емилиян Стефанов Кирилов
Баща - Стефан Кирилов – 0885132698
Майка – Станислава Кирилова - 0884589165
Емилиян  - 0876616151

 

Репортер: Анелия Веселинова

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си