Катаджия съветва друг човек да поеме вината за инцидент на пешеходна пътека

 

Служители на Пътна полиция бяха арестувани за подкупи. Освен че са изнудвали за пари вероятно стотици граждани, има един човек, който е загубил от схемата много повече. Загубил е баща си. На пешеходна пътека от шофьор, минал през правилата "по втория начин“. Впоследствие се оказва и че е бил шофьор на известна поп фолк певица.

 

Красимир Петков разбира от телевизията, че баща му е жертва не просто на шофьор, прегазил пешеходна пътека. Жертва е на схема, на опит за прикриване на истинския убиец, жертва на тези, които трябва да налагат правилата на пътя – пловдивския КАТ.

 

6 декември 2014 г., денят е събота. В почивните дни 84-годишният Петко Петков винаги пътува от Пловдив до Асеновград, където гостува на сина и внуците си. И в този ден тръгва за гарата в Пловдив, но стига до средата на пешеходната пътека, тъй като е блъснат от кола.

 

Няколко месеца Красимир се опитва да разбере кой е убил баща му, но без резултат. По-късно разследването установява, че това е 36-годишният Иван Сарафски, известен като шофьора на фолк певицата Преслава. Само че в документа, с който разполага Красимир Петков, това име не фигурира. 

 

Като участник в ПТП-то е посочен друг човек на 32 години. Това е Борислав Ташев. Той всъщност дори не е присъствал на катастрофата, а само се е съгласил да поеме вината.  

 

От свидетелските показания става ясно, че полицаят Костадин Илиев съветва истинския извършител да прехвърли вината на друг мъж и той го прави. На каква цена Борислав се съгласява, никой не знае. По непотвърдена информация двамата са роднини, а истинският извършител помагал финансово на мнимия такъв.

 

Красимир Петков смята, че баща му е можел да остане жив, ако му била е оказана първа помощ.

 

Полицията и КАТ-Пловдив не дават никакъв официален коментар по случая. От Окръжната прокуратура обобщиха, че това престъпление е разкрито случайно, а двамата приятели, разменили вината си за катастрофата, трудно са признали схемата. Истинският извършител и полицаят Костадин Илиев, допуснал размяната, остават в ареста. Шофьора го очакват от три до 10 години лишаване от свобода, а полицая – от две до осем. 

 

След като научи истината за смъртта на баща си, Красимир Петков не смята, че шофьорът и двамата му съучастници трябва да изтърпят най-тежкото наказание.